ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که دندان ها و فک هایی را که در جای نامناسبی قرار می گیرند اصلاح می کند. دندان هایی که در جایگاه نامناسبی قرار می گیرند و شکل نامتعارفی دارند مشکلات بهداشتی مختلفی ایجاد می کنند. تمیز نگه داشتن دندان ها سخت تر می شود. بیماری که دندان های نامرتبی دارد در معرض خطر ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری های نتال قرار دارد. این وضعیت به دندان هایی که مسئول جویدن غذا هستند فشار بیشتری وارد می کند و متعاقبا در طولانی مدت عوارض مختلفی به جا می گذارد از جمله:


پوسیدگی دندانها

مشکلات لثه ای

خوب جویده نشدن دندانها و مشکلات گوارشی

سردرد

مشکلات TMJ

احساس درد درگردن، شانه و پشت

همچنین دندان های کج و نامرتب به زیبایی ظاهر شخص آسیب می زند.

مزایای استفاده از درمان ارتودنسی عبارتند از:


دهان سالم

ظاهر لذت بخش

دندانهایی که احتمالا طول عمر بیشتری دارند.

متخصص درمان در این زمینه به نام ارتودنتیست شناخته می شود.

ارتودنسی دندان چیست؟

7 آبان 98 # ارتودنسی

ارتودنسی دندان یکی از تخصص‌های مربوط به رشته دندانپزشکی است که تمرکز آن بر تشخیص و درمان ناهنجاری‌های دندان‌ها و اجزای مرتبط با آن در صورت می‌باشد. ارتودنسی یکی از چندین شاخه‌ی تخصصی در رشته دندانپزشکی است که به طور اختصاصی با تشخیص و درمان ناهم ردیفی دندان‌ها و بی‌نظمی اجزای ناحیه فک سر, و کار دارد.


در اوایل پیدایش این تخصص، روش‌های ارتودنسی بیشتر برای مرتب و صاف کردن دندان‌های کودکان و نوجوانان استفاده می‌شد، اما امروزه حدود 30 درصد از بیمارانی که از ارتودنسی استفاده می‌کنند را بزرگسالان تشکیل می‌دهند. درمان ارتودنسی یک شاخه چندجانبه یا چندمنظوره در دندانپزشکی است که می‌تواند به تنهایی یا در ترکیب با روش‌های درمانی فک و صورت یا دندانپزشکی زیبایی نیز مورد استفاده قرار گیرد.


دندان‌های کج و نامرتب علاوه بر این که ظاهری ناخوشایند به لبخند شما می‌دهد بلکه برای سلامت دهان و دندان و حتی سلامت عمومی بدن نیز مضر است. تمیز کردن دندان‌های شلوغ و روی هم سخت‌تر است. بنابراین احتمال پوسیدگی، بیماری لثه و… را افزایش داده و همچنین در تکلم و جویدن غذا نیز می‌تواند اختلال ایجاد کند. ارتودنسی بهترین روش مرتب کردن دندان‌های بهم ریخته است.

مشکلاتی که با ارتودنسی دندان برطرف می‌شود

مشکلاتی از قبیل جلو بودن فک بالایی، جلو بودن فک پایینی، شلوغی دندان‌ها، کج بودن دندان‌ها و یا هم ردیف نبودن آرواره‌ها می‌تواند در هر شخصی باعث ایجاد مشکلاتی در خوردن یا تکلم شود. در چنین مواردی توصیه می‌شود که با استفاده از روش‌های ارتودنسی، موقعیت دندان‌ها به تدریج تغییر داده شود تا به حالت صاف و ردیف در بیاید. از ارتودنسی می‌‌توان برای اهداف زیبایی در مورد اشخاصی که دوست دارند لبخند زیباتری داشته باشند، نیز استفاده کرد.


ردیف نبودن دندان‌ها یا آرواره‌ها مشکلی است که در هر شخص ممکن است به صورت مادرزادی وجود داشته و یا به مرور زمان در اثر آسیب‌دیدگی از ناحیه فک و یا رفتارهای نادرستی مانند مکیدن شست در دوران کودکی ایجاد شود. به هر حال این مشکل به هر دلیلی که پیش آمده باشد، آنچه که در مورد آن اهمیت دارد این است که بلافاصله تحت درمان قرار گیرد. چراکه مرتب نبودن دندان‌ها می‌تواند در دراز مدت باعث بروز مشکلات خطرناک‌تری از نظر سلامتی دهان و دندان برای شما شود. ارتودنسی کودکان یکی از روش های موجود برای درمان نامرتبی دندان کودکان می باشد.


در واقع اهمیت ارتودنسی به این دلیل است که ردیف نبودن دندان‌ها و یا ناهنجاری در شکل فک‌ها می‌تواند منجر به افزایش خطر پوسیدگی دندان و بروز بیماری‌های لثه شود. وضعیت نامناسب دندان‌ها باعث می‌شود که مسواک نتواند به راحتی به آنها برسد و یا کشیدن نخ دندان در آنها با درد همراه باشد و این موجب ضعف در بهداشت دهان و دندان به ویژه در قسمت‌هایی از دهان که این مشکلات وجود دارد، می‌شود و می‌تواند سلامت عمومی شما را نیز تحت تأثیر قرار دهد.


ارتودنسی یک روش درمانی بسیار کارآمد و مؤثر است که می‌تواند برای اهداف زیر مورد استفاده قرار گیرد:


درمان فاصله‌دار بودن دندان

اصلاح وضعیت فک و دندان‌ها جهت اطمینان از ردیف بودن و موقعیت درست آنها

صاف کردن دندان‌های کج

بهبود عملکرد دهان (مانند قابليت جويدن غذا و تکلم)

رفع مشکل عقب و جلو بودن فک‌ها


مراحل انجام ارتودنسی 

گذاشتن و نگهداری بریس‌ها می‌تواند برای بعضی از افراد آزاردهنده باشد. دانستن اینکه چه اتفاقی قرار است بیافتد و چطور می‌توانید آن را کنترل کنید، بهترین راه برای کم کردن مقداری از نگرانی است و مطمئن شوید که برای گذاشتن بریس‌های جدید آمادگی کامل را دارید. این نکته‌ی بسیار مهمی است که هر فردی مبنی بر استفاده از ارتودنسی و درمان مشخص، تجربه متفاوتی را کسب می‌کند. اما نگران نباشید، متخصصین کلینیک دندانپزشکی سیب سفید بهرین روش ارتودنسی را برای شما انتخاب خواهند کرد.


1) مراجعه به دندانپزشک

اولین قدم برای ارتودنسی مراجعه به دندانپزشک است. بیشتر افراد به صورت نرمال به دندانپزشک مراجعه می‌کنند تا متخصص ارتودنسی، زیرا دندانپزشک در ابتدا دندان‌های بیمار را معاینه کرده و سپس بیمار را به متخصص ارتودنسی معرفی می‌کند. اگر چه شما خودتان هم می‌توانید قرار ملاقات خود را با پزشک مربوطه تعیین کنید و بخواهید که از همان ابتدا متخصص ارتودنسی شما را معاینه کند. به همراه داشتن آخرین عکس X-rays از دندان‌های خود و هرآنچه که به دندان‌هایتان مربوط می‌شود، می‌تواند مفید باشد.


2) مشاوره

اولین مراجعه شما به کلینیک، جلسه مشاوره می‌باشد. دندانپزشک  بعد از مشاهده عکس X-rays  و دندان‌های شما تصمیم می‌گیرد که کدام روش برای درمان و اصلاح دندان‌های شما مناسب است. همچنین در طول این ملاقات، پزشک مربوطه ممکن است از دندان‌های شما قالب بگیرد تا بتواند روش درمان بهتری را طراحی کند.


3) انتخاب نوع بریس

 پس از جلسه مشاوره، متخصص ارتودنسی نوع درمان مورد نیاز شما را انتخاب می‌کند. هر فردی ممکن است دچار بیماری اوربایت، کراس‌بایت، اپن‌بایت و فاصله یا شلوغی بین دندان‌ها باشد. هر دهان و دندانی متفاوت است و درمان آن باید مختص به خود شخص باشد تا درمان نتیجه بدهد. متخصص ارتودنسی با توجه به قالبی که از قبل از دندان‌های شما گرفته است، بریس مورد نظر برای دندان‌هایتان را درست می‌کند.

هزینه‌‌ی ارتودنسی:

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها در هر زمینه‌ای، بحث هزینه می‌باشد. هزینه‌ی ارتودنسی به عوامل زیادی از جمله: مدت زمان درمان، وسایل و تجهیزات مورد استفاده، آماده‌سازی‌های قبل از انجام ارتودنسی (مانند جرمگیری، کشیدن و یا پرکردن دندان) و. بستگی دارد، در نتیجه به طور مشخص نمی‌توان نرخ دقیقی برای این کار در نظر گرفت؛ ولی شما می‌توانید با چندین مرکز م کرده و نرخی حدودی را بدست آورید. کلینیک دندانپزشکی سیب سفید با ارائه شرایط اقساط بلند مدت توانسته به عنوان بهترین کلینیک دندانپزشکی غرب تهران فعالیت کند تا مراجعه کنندگان نگران پرداخت هزینه‌های خدمات درمانی و زیبایی دندان‌هایشان نباشند.

انواع ارتودنسی

درمان ارتودنسی دارای انواع مختلفی می باشد که درواقع می توان متناسب با نوع ناهنجاری دندان ها از هریک از آنها با توجه به نیاز مراجعه کننده و صلاحدید متخصص ارتودنسی انتخاب خواهد شد. انواع ارتودنسی را می توان در مدل های زیر نام برد:


ارتودنسی

ارتودنسی ثابت

ارتودنسی متحرک

ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی دیمون

ارتودنسی فانکشنال

ارتودنسی لینگوال

هر یک از انواع روش های درمان ارتودنسی می تواند در نحوه درمان، طول مدت درمان و ابزار استفاده شده تفاوت هایی داشته باشند. برای مثال در درمان ارتودنسی ثابت از براکت و سیم ارتودنسی ثابت استفاده می شود و طول دوره درمان طولانی می باشد اما اعمال فشار بر دندان ها بسیار بیشتر از نوع درمان ارتودنسی متحرک می باشد.



مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : ارتودنسی ,دندان ,درمان ,دندان‌های ,دندان‌ها ,استفاده ,درمان ارتودنسی ,متخصص ارتودنسی ,کردن دندان‌های ,ردیف نبودن ,کلینیک دندانپزشکی ,ردیف نبودن دندان‌ها
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

جمعِ پریشانی ماشين آلات راهسازي Food container - vstimlsystem.com اجاره خودرو winhelp2020 لوله پلی اتیلن Sabrena نتایج زنده مسابقات ورزشی مهندسی برق-الکترونیک